Sponsorbrein Homepage Sponsorium
Sponsorbrein header image 3

Sponsorfinders hebben ook rechten!

December 11th, 2008 · No Comments · Branding, Marketingcommunicatie, performind, Sponsorfinding

Samenwerken in het internationale netwerk van Sponsorium levert soms aardige crossculturele verschillen op. Een opvallend verschil is de positie van de sponsorfinder. In de Angelsaksische landen worden sponsorfinders serieus genomen. Bedrijven voelen zich verplicht adequaat te reageren op verzoeken. En omdat er veel verzoeken zijn om te sponsoren wordt Performind™ daar vooral voor ingezet.

Zo niet in Nederland. Daar wordt door de meeste bedrijven geen enkele moeite gedaan om sponsorfinders te faciliteren. De toegankelijkheid voor sponsorfinders is nihil tenzij je persoonlijke contacten hebt. Bedrijven vinden de vele verzoeken lastig. Ze zien er geen kans in voor een goede merkervaring. En ze zien dus het risico van een slechte merkervaring ook niet in. Meer dan een vriendelijk standaardbriefje kan er meestal niet af.

Ik vind het ergerlijk, kortzichtig en vooral een ontkenning van het vele goede werk dat er met sponsoring gedaan wordt. Nu we het deze week dan toch over de mensenrechten hebben meld ik nog maar eens dat sponsorfinders ook mensen zijn en dus ook rechten hebben. Vooral het recht op een fatsoenlijk antwoord.

Tags: ·········

0 responses so far ↓

  • There are no comments yet...Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment