Sponsorbrein Homepage Sponsorium
Sponsorbrein header image 2

SMIxX videoverslag

May 20th, 2011 · No Comments · Ontsponsoren, reclameborden

 

Onlangs vierde het Sport Management Instituut (SMI) zijn twintigste verjaardag met een fantastische TED look-a-like bijeenkomst: SMIxX.  Ik heb de opleiding zelf gevolgd in de beginjaren en geef er nu  les over branding en sponsoring. Het SMI heeft een reputatie om te verrassen met onorthodox denken. Nu was het onder andere mijn taak om dat te doen. Ik was in goed gezelschap van meesterbrein Philip Wagner, de onnavolgbare Joop Alberda, gentleman Arnold Vanderlijde, bevlogen Marjan Heinen, talent Joris Coppes en sfeermaker en inspirerende outsider Martijn Aslander. Ik ging los over, hoe kan het anders, ontsponsoren en focuste op de zinloosheid van reclameborden.

Wie stuurt er nog wel eens een fax?

Mijn openingszet was dat reclameborden net zo achterhaald zijn als faxnummers op een visitekaartje. Mijn afsluiting was een oproep om de borden weg te halen. Laten we de sportvelden terug geven aan de leden. Immers de leden zijn er niet voor de sponsors.
Het klinkt jaren zestig (tegen het kapitalisme) maar het is anno nu (tegen verkwisting). Enfin het videoverslag spreekt voor zich. En bekijk ook vooral de andere sterke verhalen, met dank aan samensteller en presentator Antje Diertens.

Bord weg en dan?

Voor dit gezelschap van sportkenners en doordenkers was ik benieuwd naar de reacties. Het mooie was dat het beeld van de zinloosheid van reclameborden herkend werd. Tegelijkertijd was duidelijk dat de situatie ook niet snel zal veranderen. Zolang de sponsor ‘tevreden’ is en het de club geld oplevert zal het reclamebord overleven. Daar heb ik ook geen pasklare oplossing voor. Ook stoort men zich niet aan borden. Kortom: de urgentie ontbreekt.
Vooralsnog blijf ik prediken over de zinloosheid van reclameborden. En tegelijkertijd zoek ik naar mogelijkheden om het samen met clubs eens anders te doen. Een goed voorbeeld te creëren dat tot volgen uitnodigt. We moeten toch in staat zijn iets beters te verzinnen! Wordt vervolgd.

[youtube ayv1PJ3tSbU]

 

 

Tags: ··

0 responses so far ↓

  • There are no comments yet...Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment