Sponsorbrein Homepage Sponsorium
Sponsorbrein header image 4

Let the games begin! Toch?

January 24th, 2010 · 4 Comments · Olympische campagnes

Olympische koorts is geen Oranjekoorts. Daar waar een WK en Oranje al maanden van tevoren leven, komen de Olympische Spelen altijd een beetje uit de lucht vallen. Opeens is die openingsceremonie er en dan zijn we begonnen. De Olympische koorts houdt ook niet lang aan. Na terugkomst in Nederland doen we al weer snel normaal. En dat is apart want, anders dan bij voetbal, gaat Nederland altijd en wint ook altijd. De winterspelen doen het qua Olympische koorts ook weer slechter dan de zomerspelen. Het is daarom denk ik dat alleen bij Studio Sport de winterspelen leven op dit moment en verder helemaal nergens. Dat is een apert nadeel voor de sponsors.

Gelukkig zijn wij wel zeer vatbaar voor schaatskoorts. Dat is de redding, ook voor de sponsors. Want terwijl Oranjekoorts aangewakkerd wordt door een bombardement acties, blijft het bij de Olympische Spelen altijd vrij overzichtelijk. Zo ook met deze spelen zo lijkt het. De NSEssent en Unox zijn actief. Wie volgt?

NS

De NS is al een aantal jaren een trouwe sponsor. Ze maken er altijd wel wat van. Ze debuteerden op de winterspelen van Turijn. Hun hoogtepunt was de rechtstreekse uitzending van de aankomst van de Olympische Ploeg op het station van Zwolle. Dat laat zich niet makkelijk herhalen vanuit China. Dus daar hadden ze toen Station Beijing: een plek om de sporters te volgen met verslagen van meegereisde familieleden van de sporters.
En nu zetten ze al vroeg in met de kans om een reis naar Vancouver te winnen. Daar kun je niet mee wachten tot het allerlaatste moment. Een voorspelbare actie maar we altijd een met een goede respons. De prijs is te mooi om te laten gaan zeker wanneer je alleen een treinkaartje hoeft te kopen.

UNOX

Unilever pakt altijd flink uit. Ze mogen zich met meerdere merken  profileren. En bij de winterspelen is hun winterkoning Unox actief. Ze starten rustig met een actie om een reis naar Vancouver te winnen. Maar Unox zou Unox niet zijn wanneer ze niet zinnen op plannen om iedere schaatsfan een Oranje muts te laten dragen.

Essent

Er was wat tumult bij de aanvang van de actie van Essent om de fans van Sven te mobiliseren maar de actie loopt. Ik heb me als 181.972ste fan aangemeld. Dat had ik ook al bij de voorloper Svencouver gedaan maar die aanmelding was blijkbaar verloren gegaan. De actie wordt wat mager ondersteund met één veelvuldig herhaalde TV-commercial. Wel is de site goed vorm gegeven en rijk gevuld. Waarbij je, alweer, een reis naar Vancouver kunt winnen. Een minpuntje: er is weinig toepassing van social media. Daardoor is de interactie minder direct en minder spontaan. Het is nu echt zo’n geregeld sponsording. Maar verder mijn complimenten voor de durf van Essent om vroeg te beginnen en Sven te contracteren. Je zou zeggen succes verzekerd. Ze hebben in ieder geval andere sponsors de pas afgesneden met hun vroege actie.

20 dagen en counting

Ik ga de komende tijd de acties volgen en eens kijken hoe de sponsors de Olympische koorts voeden en er van profiteren. Essent is voor mij voorlopig nummer 1 in de Olympische Spelen voor merken.

Tags: ······

4 responses so far ↓

 • 1 Erik Ruts // Jan 26, 2010 at 22:16

  Tja, nog vergeten: De Lotto heeft een Bobmuts in de aanbieding (http://www.gratis.nl/38244-gratis-bobmuts-bij-de-lotto.php). Weer eens wat anders. Geen reis naar Vancouver maar dat regelt zich vanzelf als je wint.

 • 2 Erik Ruts // Jan 27, 2010 at 12:20

  Verkeerd gekeken, als je je aanmeldt om De Lotto te spelen maak je kans op, jawel: een reisnaar Vancouver. Benieuwd wat iedereen laat zien wanneer de spelen zijn begonnen en de prijswinnaars in het stadion zitten.

 • 3 Erik Ruts // Jan 28, 2010 at 23:49

  En dan kun je bij Heineken ook kans maken op een reis naar Vancouver.
  Gaan er ook nog anderen dan prijswinnaars naar Vancouver?

 • 4 OS 2010: Unox leidt | Sponsorbrein // Feb 3, 2010 at 23:20

  [...] eerste tussenstand in de winterspelen voor sponsors komt van Adformatie. De voorlopige koploper is Unox. Gevolgd door achtereenvolgens de NOS en [...]

Leave a Comment